Professioneel thuisnetwerk met Ubiquiti

Intro

Deze particuliere klant verhuisde naar een nieuwe woning waar het Wi-Fi bereik van de standaard modem niet voldoende was. Er waren op verschillende plaatsen in het huis geen bereik, en de internetverbinding was onstabiel.

Analyse met de klant

De klant wou een systeem met meer controle waarmee later smart home, IOT, home lab servers en andere apparaten kunnen afgezonderd worden in VLANs (netwerk segmentatie). Het huis is opnieuw bekabeld met CAT6E en er was een nieuwe netwerk switch nodig om alles samen te brengen. Verder diende er in iedere kamer snelle Wi-Fi aanwezig te zijn.

Meet Ubiquiti – de hardware

Ubiquiti is een merk van netwerk apparatuur met een gecentraliseerd controle platform dat eenvoudig te gebruiken is. Alle eisen van de klant vallen binnen dit ecosysteem aan een betaalbare prijs.

We kozen voor:

 • 1x Ubiquiti Dream Machine UDM-PRO
 • 2x Ubiquiti Unifi AP U6-LITE
 • 1x Ubiquiti Switch USW-24-POE Gen2

De UDM-PRO is de kern van het netwerk en de firewall naar buiten toe. Hiermee kan de klant eenvoudig VLANs aanmaken en het netwerk monitoren.

Na een analyse on-site werd vastgesteld dat 2 U6-Lite access points meer dan voldoende zijn om het volledige huis van snelle Wi-Fi te voorzien.

De access points zullen voorzien worden van stroom door middel van de 24 poorts PoE switch.

Netwerk kast

Om alles mooi en professioneel in te bouwen werd ook een patchkast geïnstalleerd.

Table of Contents

  The ones who went before you

  Elk project, iedere klant krijgt onze volledige aandacht. Oog voor detail en expertise, dat maakt ons de juiste keuze voor uw onderneming.

  Kyuka

  Een demo website voor de reclame campagne van NVH IT. Met deze website adverteren we naar horeca uitbaters wat een website voor hun kan betekenen.

  VVTronics

  Tom van VVTronics zorgt voor professionele installatie van laadpalen, camera’s en alarmsystemen. Als startende zelfstandige in deze branche is een website vanzelfsprekend. Ontdek hoe NVH IT voor een nieuwe stroom aan klanten zorgde.